Bierparadijs Brussel

Leukste bierroute door het van centrum Brussel Brussel heeft een unieke reputatie op het gebied van bier en heeft een grote aantrekkingskracht op zowel brouwers als bierproevers. Om Brussel heen bevinden zich zowel de industriele brouwers als de kleine ambachtslieden.
In het centrum van Brussel laten ze daarom geen kans onbenut om het bier in de schijnwerpers te plaatsen en kan de bierliefhebber een uitgebreid palet aan bijzondere bieren ontdekken. In de onderstaande kaart vind je een bierroute langs de cafe’s met het beste bieraanbod in het centrum van Brussel.
Deze bierroute heeft een eeuwenoude decor waarbij er moet worden genavigeerd rondom de Grote Markt met zijn beroemde 17-eeuwse architectuur en langs veel middeleeuwse straatjes met gevaarlijke kasseien.
Goed schoeisel en een gevulde maag vormen geen overbodige luxe voor wie zich op onze bierroute begeeft!

Bierroute in detail

Met beroemde cafe’s zoals ‘De Cruywagen’, ‘de Witte Roos’ en ‘De Gulden Sloep’ is de Grote Markt een bierbestemming op zich. Maar blijf niet te lang op de Grote Markt hangen want een bezoek aan het café Toone is beslist de moeite waard. Ondanks het beperkte bieraanbod staat dit 185-jarige poppentheater te boek als een van de parels van Brussel want theater en bier worden gecombineerd in een rustige en unieke sfeer. Na de rust van Toone volgt het internationaal vermaarde Delirium met meer dan 2000 speciale bieren uit België en de rest van wereld op de bierkaart.

Café’s vier en vijf op onze bierroute bevinden zich vlak bij elkaar aan de voet van de Sint Niklaaskerk. Wij kiezen voor A l’Imaige Nostre-Dame want dit café behoort tot een van de oudste pubs in Brussel en biedt bakken met sfeer. Biertip: probeer een Bourgogne des Flandres. Dit roodbruine bier wordt maandenlang gerijpt op eiken vaten heeft belangrijke prijzen gewonnen. Au Soleil beschikt over een heerlijk terras in de zon, maar is ook in de winter een populaire bestemming voor bierproevers. Naast een goede maaltijd (probeer de pasta) kun je hier terecht voor diverse bieren (bestel eens een kersenbier).

Schuin tegenover Manneken Pis staat de laatste halte op onze bierroute: de Poechenellekelder. Een mekka voor bierliefhebbers want dankzij eigenaar en bierliefhebber Michel De Triest is de bierkaart gevuld met eeen uitmuntende selectie aan Geuzes en oude streekbieren.
Als afsluiter raden we of het Goudblommeke in papier aan of een bezoek aan La Porte Noir. Het Goudblommeke in papier heeft de belangrijkste bieren op tap en is een onvervalste artistieke kroeg waar veel beroemdheden (Magritte, Claus, Hergé) zich regelmatig ophielden. La Porte Noir is beste een stukje lopen vanaf de Grote Markt maar echt een aanrader. Deze middeleeuwse kelder trekt veel lokale bezoekers en biedt een heerlijke selectie bieren aan tegen een redelijke prijs.